На парафії Царя Христа відбувся “Фестиваль талантів - 2018”

Протягом 20-21 жовтня 2018 р. Б., на парафії Царя Христа зібралося десятки юних учасників, щоб прийняти участь у “Фестивалі талантів - 2018”. Протягом двох днів юні художники, співаки, читці, музиканти, які прибули до монастиря отців василіан не лише з Івано-Франківська, а й області, старанно демонстрували свої вміння. Помітно хвилювалися, адже це конкурс і визначалися переможці у чотирьох номінаціях: спів, музика, малюнок, літературне читання. Хто ж кращий з кращих визначало професійне журі та незалежні експерти.

“Фестиваль талантів”, який ми уже вдруге організовуємо при нашій парафії Царя Христа у Івано-Франківську, є як бачимо, доброю ідеєю. Для його учасників ми готуємо якнайкращу залу, запрошуємо хороших фахівців у різних галузях мистецтва. Все для того, щоб розбудити у наших дітях бажання до праці над талантом, який даний їй від Господа, щоб здобувати успіхи і, безперечно, ставати цілісною особистістю не лише у плані віри, але й здібностей”, - ділиться засновник фестивалю, ігумен монастиря отців василіан, о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ.

Експерти та журі залишилися задоволені результатами фестивалю, адже виявили чимало талановитих дітей.

“Мені довелося бувати не на одному конкурсі та фестивалі”,- розповів композитор, аранжувальник, викладач Тисминецької школи мистецтв, Любомир Медвідь. – Тому можу стверджувати, що рівень учасників цього фестивалю достатньо високий. Діти самореалізовуються і це дуже корисно. Насправді, шкода, що маємо дуже мало схожих імпрез, які дають дітям та молоді таку можливість. До слова, діти, які займаються будь-яким видом мистецтва, звичайно, уже талановиті, особливі і багатогранні”.

Організатори сподіваються значно розширити рамки фестивалю і запросити до участі у ньому ще більшу кількість талановитих дітей.

Наталя Палій