Розпочалася «Коляда на Майзлях»

Сьогодні (8.01.2019 р. Б.) на парафії Царя Христа розпочався десятий ювілейний Міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях». З нагоди відкриття фестивалю відбулася урочиста Архиєрейська Божественна літургія, яку очолив митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин, який благословив відкриття фестивалю.

«Коли у нас є можливість відвідати якесь місто чи країну, ми прагнемо відвідати там визначну пам’ятку, яка зберігає якісь культурні, мистецькі цінності. Коляда – є шедевром християнської культури. Вона об’єднує нас з нашими батьками, єднає нас і її ми хочемо нести крізь віки, - наголосив, звертаючись до присутніх, настоятель парафії Царя Христа, ігумен монастиря отців василіан о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ – Коляда нас об’єднала у цьому фестивалі – спочатку зовсім скромному. А тепер він став надбанням не лише нашого краю але й усієї України і Європи».

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків теж привітав відкриття ювілейної «Коляди на Майзлях». «Тішуся тим, що з кожним роком у нашому місті все гучніше лунає коляда у храмах і оселях, - наголосив мер. – У цьому є заслуга також засновників цього фестивалю. Адже протягом років його проведення дуже багато зроблено, щоб зберегти Українську Коляду. Щоразу на фестивальних концертах чуємо – яке її різноманіття». Заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк привітав відкриття фестивалю від імені керівництва області, міністра культури України Євгена Нищука і вручив о. Йосафату Хаймику, ЧСВВ документ – наказ Міністерства культури України, який засвідчує надання фестивалю «Коляда на Майзлях» статусу Міжнародного. «Праця однієї парафії, яка розпочинала фестиваль в масштабах нашої країни, завершилася таким високим визнанням», - наголосив Ігор Пасічняк.

Після Архієрейської літургії відбувся великий концерт за участі колективів парафії Царя Христа. Улюблені не лише не парафії, але й далеко за її межами - парафіяльний хор «Надія», дитячий хор «Божі ангелята», молодіжний хор «Осанна», молодіжний хор «Істина», камерний хор «Cantemus», вокально-інструментальний ансамбль “Аве Марія”, вокальне тріо “Жива вода”, вокальний гурт «Гроно любові» глядачі зустріли теплими оплесками, особливо – виконання колядки отця Климентія Шувара, ЧСВВ і молодіжного хору «Істина».

Отже, парафія Царя Христа запрошує всіх на чудове фестивальне дійство, яке триватиме до 14 січня.

Наталя Палій