Гості з Польщі та Попасної на Луганщині – Фестиваль Триває

Вокальний ансамбль «Мелодія» (м. Попасна, Луганська область) – колектив, який відкрив черговий фестивальний день. Цей колектив нарівні з «Заграйярочкою» з Донечинни, є одним з найцінніших гостей нашого фестивалю. Ансамбль побував на «Коляді на Майзлях» минулого року і, як зізнається його керівник Аліна Лисовець, зовсім не планував участі у цьогорічній. Але на превелику радість – дівчата отримали нове запрошення, зібралися і з задоволенням приїхали знову. Їх виступ, безумовно розчулив, не залишив байдужим і отримав колосальну підтримку глядачів.«З року в рік зростав наш фестиваль і сьогодні вже можемо тішитися, що він називається – Міжнародний. Але для нас особливими гостями є – ви, - вітав гостей з Луганщини настоятель парафії Царя Христа о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ. - Думаю, ви це знаєте і відчуваєте. Хотілося б побажати – не зупинятися, адже з року в рік ви все краще співаєте і колядуєте. Хочемо, щоб якнайбільше ви забрали у своїх серцях нашої любові, молитви і підтримки. Також вірили, що ваша пісня і коляда здатна заглушити навіть гуркіт гармат».

Зразковий хор студентів Одеської Національної Академії харчових технологій «Novellus» (м. Одеса) зробив гарний реверанс фестивалю, виконавши бойківську коляду, яка, як кажуть учасники колективу – дуже їм сподобалася. Також молодь майстерно виконала різдвяну класику. «Ми щиро вдячні за колорит, який ви привезли на фестиваль, - вітав гостей о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ. – Так розпорядився Господь, що ви оберігаєте головні морські ворота нашої держави. То ж нехай і любов до пісні, розвиток талантів допоможуть це робити якнайкраще».

Гості з Польщі колектив студентів Люблінської Політехніки «Głośne szepty» потішили молодіжним виконанням польських і української колядок. Учасники – етнічні українці і поляки часто виступають у своєму виші та різних заходах у Любліні. «Дорогі наші гості, крізь віки наші народи колядували разом і навіть обмінювалися колядками. Дякуємо за те, що робите їх сучасними і навесні життя колядки є з вами. Нехай Бог зміцнить».

Вітав гостей з Польщі також мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, який наголосив, що між нашим містом та польськими містами і повітами завжди є тісна співпраця.

Не менш професійно виступили чергового фестивального дня колективи з Прикарпаття - вокальний ансамбль «Церковні дзвони» Обласного товариства ім. Тараса Шевченка «Просвіта» (м. Івано-Франківськ), тріо бандуристок «Згарда», Народний аматорський вокальний ансамбль «Черлені пацьорки» Делятинського народного дому. «Коляда на Майзлях» триває – буде ще чимало нових мистецьких програм.

Наталя Палій