Різдво - це час прийти до дитятка Ісуса, побачити новонародженого, і залишитися з Господом у Його день народження

Різдво – це час залишити усі турботи, відкласти усі справи, покинути усі проблеми і прийти привітати Господа, який сьогодні приходить у галасливий світ надто тихо. Не потрібні Йому: ні царські палати, ні повні людей стадіони, ні дорогі дарунки, натомість “трошки сіна”, кілька близьких і рідних людей, трішки затишку, тепла, любові. Господь прийшов у світ, щоб переконати, що справжнє життя має особливу логіку. Логіку любові, турботи, радості, миру і милосердя.

06.01.2018 р. Б. отці василіяни разом з парафіянами храму Царя Христа зустрічали народження Господа у молитві. Як Він вчив – в тиші, в роздумах, у цілковитій вдячності. Парафіяни молилися Велике Повечір’я з Литією, під час якого закликали почути усі народи, що “З нами Бог”, а коли Господь поруч, не страшні жодні труднощі, адже Господь дарує надію, яка не вмирає, але обіцяє вічність, тим, хто залишиться з Богом до кінця. Далі відбулося посвячення шопки. Особливо цікаво було спостерігати за дітьми, які прийшли привітати Господа з днем Його народження. Вони приносили солодощі, шоколад, монети і свої щирі прохання. А далі, пам’ятаючи, що Різдво – це сімейне свято, присутні вирушили до своїх домівок, щоб запалити свічку, зібратися за святковим столом, і довго-довго розповідати один одному про те, що відбувається у їхньому житті, перериваючи свої людські розмови думками про Того, Хто скликав сьогодні велику родину, близьких, знайомих - колядою прославляли новонародженого Бога.

Отці василіяни у цей святий вечір відвідали сестер Василіянок, а також згромадження сестер Мироносиць. Спільна коляда, безліч хороших привітань, переповнювали людське серце особливою радістю. Адже Христос Народився, і у цей різдвяний час є фундаментально важливо – Славити Його, прийти до дитятка Ісуса, побачити новонародженого, і залишитися з Ним у Його день народження.

07.01.2018 р. Б. була відслужена Святкова Утреня і Урочиста Свята Літургія, яку очолив о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ (ігумен і парох) у співслужінні з ченцями монастиря Царя Христа. Після Літургії о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ звернувся з привітальним словом до парафіян, бажаючи їм радості, миру і благословенного Різдва.

оо.Василіяни