Другого дня фестивалю «Коляда на Майзлях» дивували покутяни, одесити та відомі гості з Волині

На Майзлі до улюбленого храму Царя Христа зійшлося сьогодні чимало гостей. Всі були впевнені, що їх очікує чудове фестивальне свято. І, звичайно, не помилися.

Першими, хто справді здивував і захопив своєю майстерністю, артистизмом глядачів, став родинний народний фольклорний колектив родини Герлібів «Оберіг» з села Белелуя що на Снятинщині. Знані і маловідомі - збережені від покоління до покоління колядки та щедрівки, учасники «Оберегу» від наймолодшого до найстаршого, виконали не лише в народному, але й чудовому академічному стилі, чудово поставленими голосами і професійному аранжуванні.

Чистотою дитячих голосів прославили Різдво у храмі учасники фольклорного ансамблю «Дзвіночки» ДМШ №1 ім. М.Лисенка що в обласному центрі. Цей дитячий колектив учасник багатьох конкурсів, телевізійних та радіопрограм є доволі популярним не лише у нашому краї.

Як молитву до Всевишнього виконали коляди брати-василіяни з чоловічого монашого хору “Deisis”, що при Василіянському інституті філософсько-богословських студій ім.Й.В.Рутського (смт. Брюховичі, Львівська обл.). Колектив був учасником фестивалів духовної музики, концертів, виконавцем Божественної Літургії по різних храмах і монастирях.

Потішили і захопили глядачів наші гості-одесити. Камерний хор “Ave Musica” несе коляду в своєму краї. Сьогодні вони завітали на Прикарпаття, щоб показати майстерне виконання різдвяних пісень на фестивалі «Коляда на Майзлях». «На фестиваль нас ще декілька років тому запросила керівник камерного хору «Осанна» Любов Терлецька. – каже керівник колективу Сергій Савенко. – Цьогоріч ми зустрілися в Кишиневі і вирішили все ж побувати на Прикарпатті на вашому фестивалі. Привезли наш звичний репертуар, який виконуємо на Різдво. 7 січня ми співали колядки на порозі одеської мерії». Учасниками хору “Ave Musica” є люди різних професій – ветеринар, комп’ютерні інженери, психолог також майбутні педагоги та студенти консерваторії.

А про виступ Державного академічного Волинського народного хору годі і говорити. Високий професіоналізм та майстерність у виконанні колядок та щедрівок викликали шквал аплодисментів у глядачів. «Таких колядок як заспівали ви, ми ще не чули, - вітав колектив настоятель Храму Царя Христа отець Йосафат Хаймик, ЧСВВ. – Вдячні за те, що привезли нам Синьооку Волинь з її багатством коляди такої веселої і дзвінкої. Мені особливо приємно за ваш професіоналізм бо я з Волині. Гарно, що ваш виступ завдяки телевізійній трансляції на телебаченні «Галичина» побачили у всій нашій області».

Різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях» триває. Очікуємо нових цікавих зустрічей.

п. Наталія Палій