Бог вміє дивовижно промовляти через музику!

Після четвергового богослужіння у нашому храмі Царя Христа відбувся концерт класичної музики за участі відомих Івано-Франківських колективів, відомих далеко за межами нашого краю – академічного камерного оркестру «HARMONIA NOBILE» (художній керівник Наталія Мандрика) та муніципального камерного хору «Галицькі передзвони» (художній керівник Ігор Дем’янець).

У виконанні митців прозвучав всесвітньо відомий твір – Реквієм Брукнера.

Мистецьке виконання, сам твір у часі Великого посту допомогли присутнім у храмі відчути цей час, пережити випробування і страсті Христа і велич його духу.

«Духовність захована у великому спектрі християнської практики, практики християнського життя, - наголосив настоятель парафії Царя Христа о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ. – Пізнаємо її через молитву, піст, милостиню, добре діло, слухання і читання Божого слова. Але також, у великій мірі через мистецтво – іконопис, музику, спів. Дякуємо вам за ще один вияв духовності через спів і музику. Це наповнило ще одним відчуттям багатства духовного життя. Це вклад у часі великого посту - виконання цієї особливої музики, яка є і драматичною і величною, епохальною бо, радше, не прославляє драму того, що зробив для нас Господь віддаючи своє життя, але прославляє те наскільки Він нас любить. Особливо приємно і те, що багато хто з вас часто співає у нашому храмі під час божественних літургій. Тож дякуємо за вашу майстерність. Нехай благословить Господь».

оо. Василіяни