Колективи з Івано-Франківська, Калуша, знамениті гості зі столиці – другий день «Коляди на Майзлях»

Другий день фестивалю «Коляда на Майзлях» означився неперевершеними виступами колективів з Івано-Франківська, області та головне - Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л.М.Ревуцького та народної артистки України Ніни Матвієнко.

Розпочався фестивальний вечір виступом Камерного хору «Credo» Івано-Франківського Архікатедрального собору Святого Воскресіння (м. Івано-Франківськ).

Далі глядачів гарним виступом потішили юні учасники фольклорно ансамблю «Дзвіночки» ДМШ № 1 (м. Івано-Франківськ). Колектив вже не вперше є учасником фестивалю «Коляда на Майзлях».

Хор «Еммануель» парафії костелу Святого Валентина (м. Калуш) колядував українською і польською мовами. «У глибині повного сопричастя, яке століттями єднає наші церкви, разом творимо християнську цивілізацію. Нехай Господь і надалі кріпить ваші серця у співі прославляння Бога і також будуванні правдивого, кращого майбутнього», - вітав калушан настоятель парафії Царя Христа, ігумен монастиря отців василіан о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ.

Камерний хор «Воскресіння» Івано-Франківського Архікатедрального собору Святого Воскресіння (м. Івано-Франківськ), своїм майстерним виконанням різдвяних пісень зірвав шквал аплодисментів глядачів.

«Професіоналізм і пезантність завжди є урочистими. Дякуємо за таку урочисту чудесну коляду. Нехай Господь провадить далі», - побажав о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ учасникам хору.

Незмінні учасники фестивалю квартет бандуристок «Гердан» - справді високопрофесійний колектив, який давно полюбили глядачі.

«Святкуючи цей ювілейний фестиваль, ми, звичайно, не уявляли цих фестивальних виступів без Вас, тому що хотіли зібрати, як жартували – «вершки» цього року, - каже о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ - І ви, дорогий «Гердане», весь той свій колорит дійсно показуєте - як можна розвинути Божий талант. І через те, що так чудово володієте бандурою, думаємо – саме так співає українська душа».

І, звичайно, вражаючий і, як завжди, неперевершений виступ гостей з Києва – капели ім. Л.Ревуцького і Ніни Майтвієнко.

«А в цьому залі і люди веселі, уміють жартувати і добре аплодувати. І скажу вам, що багато приятелів для нашого серця. А найвище – це дух Божий і народження, Різдва Сина Божого. Я від усієї капели дуже дякую за теплий прийом», - наголосила Ніна Митрофанівна після виступу. Як вона згодом поділилася – враження від фестивалю найнеймовірніші – годі описати словами - було по-особливому тепло і чудово.

«Кожне виконання твору, яке звучить з ваших уст є шедевром. Шедевром хорового мистецтва, - вітав гостей о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ - Дякуємо, що так високо на п’єдестал піднесли нашу українську пісню. Ми вдячні Богові за те, що сьогодні під склепінням нашого храму ви зазвучали з нагоди ювілею фестивалю «Коляда на Майзлях». Нехай Господь надалі розвиває ваш безцінний талант, бо ви є істинним самоцвітом нашого народу».

Також другого фестивального дня на «Коляду» завітали міські голови Івано-Франківська – Руслан Марцінків та Львова – Андрій Садовий.

Виступ капели та Ніни Матвієнко Рулан Марцінків назвав гарним подарунком на ювілей фестивалю. Також поділився, що на фестиваль завітають також міський голова Генічеська, а також мер Хмельницького.

Наталя Палій