Молодіжні колективи з Прикарпаття, Київщини та Львова – третій день «Коляди на Майзлях»

Розпочали фестивальний концерт студенти Івано-Франківського музичного училища ім. Д.Січинського. Зведений хор декількох колективів закладу і окремі їх виступи вразили справжнім професіоналізмом. Зі слів настоятеля храму Царя Христа о. Йосафата Хаймика, ЧСВВ це, напевно потішило б відомого композитора, ім’я якого носить училище і дуже важливо те, що його студенти показують, що коляда – це сучасно.

Це ж підтвердили учасники народного аматорського молодіжного фольклорно-етнографічного гурту «Дністрові дзвони» (с. Петрів, Тлумацький район). Учасники колективу – студенти, які трепетно зберігають фольклорну спадщину предків.

Незмінний учасник «Коляди на Майзлях» - народний аматорський хор, чоловічий ансамбль та ансамбль «Сопілкарі» (с.Лісний Хлібичин, Коломийський район), вчергове отримав вдячність від глядачів та організаторів фестивалю.

Шквалом аплодисментів зустрічали виступ Вишгородського муніципального хору «Коралі» (м. Вишгород, Київська область). Як розповіла керівник колективу Оксана Твердушко, його учасники – аматори – студенти та школярі. А насправді «Коралям» уже 25 років. І протягом усіх років тут плекають справжню українську пісню завдяки його засновниці львів’янці Лесі Потіцькій.

«Сьогодні наша коляда справді – молода і красива, - наголосив о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ вітаючи киян. - Ми хочемо подякувати вам за участь у фестивалі. Уже третій день поспіль ми відчуваємо – як глибоко западає кожен твір, яку велику силу несе наша українська коляда і має можливість робити якнайбільше чудо – єднати між собою людей. Вам ще так багато потрібно у житті зробити тож нехай Господь благословить рясно на усі починання. Але пісню і коляду пронесіть з гідністю крізь усе життя».

А от духовий оркестр Львівської духовної семінарії Святого Духа (м. Львів) справді розрухав глядачів, адже його виступ – гучний, насичений, мелодійний не залишився не почутим, нікого не залишив байдужим і додав настрою. Отож очікуємо наступного дня «Коляди на Майзлях». Він обіцяє бути не менш цікавим і насиченим.

Наталя Палій