Від Заходу до Сходу – четвертий фестивальний день “Коляда на Майзлях”

Колективи, які виступили на «Коляді на Майзлях» 11 січня безумовно запам’ятаються глядачам. Адже, через коляду присутні відчули справжню єдність України – від її Заходу до Сходу. Свою майстерність у виконанні показали колективи зі Львова, Чернівців, Івано-Франківська та Донецької Волновахи.

Галицький академічний камерний хор (м. Львів) своїм справді могутнім співом не залишив байдужим і показав, як каже настоятель парафії Царя Христа о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ – як «дихає хор».

Сльози на очах у глядачів та й самих виконавців викликав виступ фольклорного ансамблю «Заграйярочка»  (м. Волноваха, Донецька область). Також захоплення і беззаперечний доказ любові до своєї землі – України і один до одного – стверджує керівник колективу Ірина Крюченко. «Ми так пишаємося вами, бо такі як ви вселяють надію усім людям, які дивляться нас у всьому світі, що скоро прийде мир. Коляда теж є особливим носієм миру, бо її нам подарували ангели, звіщаючи, що прийшов Господь, який поєднав у собі нас - вітав донеччан о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ – Думаю, поки лунає наша коляда – ми щоразу сильніші і нас ніхто не переможе».

Вітав гостей зі сходу також міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, який наголосив, що усі села Волноваського району справді українські.

Відомі не лише на Прикарпатті, а далеко за його межами колективи - Академічний камерний оркестр «Harmonia Nobile» та солісти Івано-Франківської обласної філармонії імені І. Маланюк (м. Івано-Франківськ), муніципальний камерний хор «Галицькі передзвони» (м. Івано-Франківськ) показали високопрофесійне і майстерне виконання різдвяних пісень і колядок. Їх глядачі, як завжди, вітали по-особливому тепло.

Гості з Чернівців – учасники академічного камерного хору «Чернівці», сподобалися гарними голосами, оригінальним репертуаром та тим, що показали справжнє дійство під час виконання колядок. Чернівці, Буковина – багатонаціональні і це також визначає репертуар хору.

Отже, наш фестиваль триває – попереду ще багато цікавого.

Наталя Палій