Короткі бесіди про Бога у Івано-Франківських навчальних закладах

Молода людина у своєму житті знаходить мало часу для того, щоб заплющити очі і подякувати Тому, Хто організував їй чудовий екскурсійний тур під назвою життя. Тобто звернутися у молитві до Господа. Бог, який подарував свою присутність у Церкві, покликав на допомогу богопосвячених осіб, які б стали для особи своєрідним “Wi-Fi-єм” і привели до головного сервера Церкви, а вона через дороговкази і вказівки зробила б неповторною і яскравою зустріч з Творцем. Своєрідними “Wi-Fi-ями” є отці василіяни, які протягом 400 років намагаються словом, молитвою, ділом провадити люд Божий до святості. Отці намагаються через різноманітні місії голосити слово Божої істини.

Протягом Великого Посту ченці відвідали 12 навчальних закладів у м. Івано-Франківську, а саме: загальноосвітні міські школи І-ІІІ ступенів № 11, №15, №19, №26, Івано-Франківську гімназію №2, Католицьку школу св. Василія Великого, а також Вище професійне училище №21, Професійно-технічне училище №15, Центр професійно-технічної освіти №1, Фізико-математичний коледж, Івано-Франківський коледж ЛНАУ, а також Ліцей для обдарованих дітей.

У своїх проповідях отці: Йосафат Хаймик, ЧСВВ, Йоан Лубів, ЧСВВ, Миколай Микосовський, ЧСВВ, Павло Яхимець, ЧСВВ, Климентій Шувар, ЧСВВ, Амврозій Козак, ЧСВВ і бр. МатейКравчишин, ЧСВВ намагалися пояснити що таке гріх, його наслідки, а також спосіб, як можна виправити помилку, позбутися гріха. Розповідали про безмежну Господню любов, умови доброї сповіді, і Святу Тайну Євхаристії. Прагнули переконати, що найкращим подарунком людини для Бога є ніщо інше, як подарувати один міліметр простору свого серця, прийняти Христа і дозволити Йому зробити нас щасливими.

Маємо надію, що місія здійснена під час Великого Посту допомогла молодим людям познайомитися з Богом і зродила бажання очистити свої серця йнадалі прямувати стежиною життя разом з Милосердним Господом, який є Дорогою, Правдою і Життям.

бр.МатейКравчишин, ЧСВВ