Повірити у Бога, якого не бачимо…!

Людина не може бачити повітря простим людським оком. Вона його вдихає, воно потрапляє у легені, вони в свою чергу отримують кисень, мають змогу рухатися і дарувати людському серцю здатність функціонувати. Таким чином особа не бачить повітря, але вірить, що завдяки йому може дихати, працювати, любити, жити. Подібне відбувається з нашою вірою в Бога. Ми не можемо бачити Господа, Він залишається таємницею. Але приймаючи Його у своє серце, свято віримо, що отримуємо шанс встати вранці зі сну і продовжувати своє життя. Відповідно, якщо затамувати подих бодай на 3 хв, людина втратить здатність жити, її серце перестане битися. Вона помре. Коли ж людина перестає вірити в Бога, приймати Його у своє серце, втрачає сенс людського життя. Духовно помирає.

Отці василіяни, які духовно опікуються загальноосвітніми міськими школами Івано-Франківська №11, 15, 19, 26, з Божою допомогою і у співпраці з катехитами протягом шкільного семестру намагалися познайомити дітей з Господом Богом, розповідаючи про те: як звучить Боже ім’я, про Святе Письмо, розповідали про Божу Матір, життя і прилюдну діяльність Ісуса Христа, про молитву, Десять Божих Заповідей, Заповіді Любові, Шість Церковних Заповідей, Святі Тайни, про Церкву як Божий Храм, про смерть і воскресіння Ісуса Христа, про Святу Літургію, про гріх і Господнє милосердя. А також пояснювали важливі для християнського життя молитви.

У храмі Царя Христа 420 діточок отримали можливість відректися від сатани і всіх темних діл його, а від так обернутися обличчям до Господа, відкрити своє серце на Його любов. Також приступити до святої Тайни Покаяння - очистити душу від гріхів, а від так відкрити свої уста і подарувати можливість Господу Богу у Пресвятій Тайні Євхаристії війти до щирих дитячих сердець.

Нехай Люблячий Бог, допоможе діточкам, зростати у святості, а у вічності споглядати Доброго, Терпеливого, Милосердного Господа.

бр. Матей Кравчишин, ЧСВВ