Різнокольорова подорож до Цариці Покуття

В суботу вранці 30 вересня о 10:00 з церкви Царя Христа оо. Василіян, що на Майзлях, спільнота аніматорів з прочанами вирушили до с. Погоня на XXІІ Міжнародну прощу Вервиці за мир і єдність Церкви.

В хорошому настрої, організованою аніматорами колоною та зі щирими намірами і проханнями свого серця, всі подались у путь.

Дорога була легкою, люди йшли, молилися, слухали науки отців. По дорозі ми зустріли також учнів і паломників із Католицької школи-гімназії ім. Василія Великого, які з радістю приєднались до нас.

Прийшовши до Погоні всі були щасливі, адже там панувала неперевершена атмосфера. Саме туди Богородиця покликала нас до Неї в гості.

Тут багато прочан мали змогу очистити свою душу у Таїнстві Сповіді; помолитись всі Таїнства Вервиці в різних власних наміреннях : за здоров’я та померлих; за своїх рідних, близьких, знайомих та за довгоочікуваний і такий вистражданий багатьма мир в Україні; також мали змогу молитись на Архиєреській Літургії; бути на Адорації Найсвятіших Тайн, чувати та дякувати Богу за все.

«Вервиця є найкрасивішою та найціннішою з усіх молитов до Посередниці всієї благодаті: це молитва, яка найбільшою мірою доторкається серця Божої Матері. Промовляйте її щодня.»

св. Пій Х

Оскільки це була проща Вервиці і аніматори всіма силами хотіли долучитись до неї, то своїми руками плели та за символічну ціну розповсюджували вервички на руку. І завдяки тому, що ці вервчики були різнокольорові, дуже багато дітей з усмішками вибирали їх для себе та вчились молитись. А їхні усмішки – це дуже велика радість для нас.

Також наша спільнота вже вкотре з особливою посвятою обслуговувала отців і владик при трапезі.

Дивним чином, для Василіянської спільноти аніматорів кожна проща Вервиці є по-своєму особливою і незабутньою. Так і цьогоріч у ній на нас чекали багато цікавих і не завжди легких пригод з якими ми справилися і які з Божою допомогою в особливий спосіб гуртують нашу спільноту і дають нам цінний новий досвід. Дякуємо всім хто йшов із нами і підчас цих двох днів нам допомагав!!!

Фотограії з прощі можна побачити тут

Софія Герега і Христя Радик
Фото - Віка Мушанська